Banestatus

23. april


Parkbanen

Det er dejligt med godt vejr, men vi må erkende vi godt kan bruge lidt regn nu. Det ser dog ikke ud til at det kommer i større mængder.

Derfor vander vi både greens, fairways hvor behov samt teesteder.

Teesteder

Teestederne blev proppet, vertikalskåret og efter sået ved sæsonstart og vi ventede på varmen for at få vækst i græsset. Nu mangler der vand og her kan vi heldigvis vande automatisk på de fleste teesteder, og dem vi ikke kan, vander vi manuelt.

Den 29/4 kommer Agrometer og monterer vanding på de 6 teesteder der mangler samt på indspilsgreen.

Teestederne klippes 3 gange om ugen i 12 mm. højde.

Vi investerer nu i større spyd, til dybdeluftning af teestederne samt de fairways der har behov, som f.eks. hul 16. Det sikrer vi kan få hul på de hårde overflader og få sand ned samt sikre at rødderne kan få ilt.

Teestederne vil blive efter sået hver måned frem til vi ser græsset har fat. Næste gang midt i maj, da vi lige nu venter på det græs der allerede er sået.  Samtidig gøder vi; det skete ved sæsonstart og vil ske igen ved næste såning.

Fairways

Vi vil vande fairways i de tidlige morgentimer når behov. Lige nu sker det for at de frø det er sået ikke brænder af/tørrer ind.

Baneinfo på hjemmesiden

På vores hjemmeside lå der nogle plejeplæner af ældre dato; de er nu slettet og nye vil blive lagt ind så snart de er opdateret.

 

17. april


Parkbanen åbner kl. 8.00 alle dage i påsken. 

Greens klippes fredag og søndag.

Bunkers rives lørdag.

Huller flyttes lørdag. 

 

8. april


Banerne lige nu

Her kan du læse hvad der sker på banerne lige nu

Banerne lige nu

Pga. nattefrost er det ikke åbent for spil på Parkbanen før kl. 9 – bedes respekteret!

Vi har mandag sået hul 1 på par 3/Kortbanen til; det skal nu have ro så græsset får fat. Respekter derfor de blå/grønne pæle.

På hul 6 kommer der stenmel foran teestederne, så det bliver et fast køreunderlag. Sker mandag/tirsdag.

Tee 58 på hul 18 bliver taget ud af spil. Vi må erkende at teestedet er for lille og derfor vil vi udvide teestedet og så det til igen. Det er en længere proces og ind til da spilles tee 58 fra samme sted som tee 54.

De næste dage eftersås fairways; da der samtidig luftes ved at der skæres ned i fairway, vil der være lidt græs, der først er væk når fairways klippes næste dag.  

Greens er sået til med nyt græs og vi afventer bedre vækst – mere varme. Når det sker, kan vi få hastigheden på greens lidt op.

Der spilles nu med lejeforbedring/oplæg på klippede arealer – dvs. fairwayhøjde eller lavere – og der kan handicapreguleres.

2. april


Parkbanen

Vi er kommet godt fra start og vejret ser ud til at være med os det næste stykke tid.

Greens og tees er eftersået samt fairways på kortbanen.
Sprøjten har været ude et par gange med mikro næringsstoffer til greens så de ikke bliver helt så stesset over al den trafik der nu vil komme over dem.
Vi vil også starte op på det faste gødningsprogram der følger væksten efter behov.

Ellers ligger fokus på at få klippet semirough / fairways op.

I næste starter vi efteråsning af fairways samt de sidste bare pletter rundt på banen.

Greens og tees er ved at få vokseværk og vi vil løbende klippe/rulle og børste dem.

Vi har også  haft gang i en masse ting henover vinteren og vi vil bestræbe os på at få lagt sidste hånd på det hurtigst muligt.

Kortbanen

Åben for spil.

Hul 1 er tilsået og der spilles fra midlertidigt teested.

28. marts


Parkbanen

Sommergreens åbner torsdag den 28/3 kl. 10,00  hvor seniorerne går ud; de næste 5 dage, til og med mandag den 1. april (den er god nok), åbner Parkbanen kl. 10.00. Når vi ikke åbner før kl. 10.00, er det for at sikre os mod morgenfrost. Det bedes respekteret. 

Klip af fairways, semirough m.m. går stille og roligt igang i næste uge, hvor også teesteder m.m. færdiggøres. Greens er både proppet, topdresset m.m. og står fint efter årstiden - MEN de er fortsat bløde, så husk som altid at rette nedslagsmærker op. 

Kortbanen

Åben for spil.

Hul 1 er tilsået og der spilles fra midlertidigt teested.

20. marts


Parkbanen

Vores greens har nogle græsser som ikke er specielt glade for vinter (Krybende Hvene) og er derfor meget følsomme her i foråret, hvor den vekslende varme bliver erstattet af natte-og morgen frost.
Åbner vi for spil for tidligt, vil det mærkes langt ind i foråret, forringe putteoverfladen og give langsomme greens. Derfor venter vi til vi er sikre på der er temperatur nok i jorden til at græsset kan nå at regenerere sig selv ved det enorme slid der er… selvom der er 10 grader i luften har vi stadig kun 4-4,5 grader i jorden og det er desværre ikke nok.
Vi vil fremadrettet efterså greens, teesteder og fairways med nogle andre græsser, som vil give os en længere spilleperiode - MEN det er vejret der bestemmer i sidste ende.

Vi har i vinteren fået lavet en masse på banen som f.eks.:
• Ny bro ved hul 5/6 + ny sti på hul 6 
• Bunkerkanter på hul 8-12-18 er lavet om og bør være klar til åbning
• Der er kommet nyt dræn i 12 greenbunker så den er tør fremover
• Alle maskiner har gennemgået et service + slibning
• Samt en masse mindre opgaver

Vi er pt. i gang med at få bearbejdet greens og teesteder med propning, topdressing og eftersåning. En nødvendig proces, så vi kan få mere sand ned i vores klæbrige mosejord.
Samtidig er vi ved at klargøre bunkers, der efterfyldes og kanter trimmes. I næste uge håber vi at vejret er med os så vi kan få klippet banen op til sæsonstart.

Derudover kommer der nye baneskilte til alle teesteder.

Kortbanen

Med hjælp fra Herning Kommune, er der blevet fældet et par store træer ved hul 1. Vi vil hurtigst muligt få lagt sand og muld ud og fræse jorden igennem og der vil blive sået med nye græsser.

1. januar


Der er 12 huller åben på vinterbanen.

Se scorekort her.

keyboard_arrow_up