Markørens 10 bud

10  Gode råd til markøren

1. Mød præcist og i godt humør! Vær opmærksom på, at alt hvad du gør - gør kaninerne også! Husk også, at selv om vi spiller mod hinanden – spiller vi også med hinanden.
  2. En god start er en god vane!Lav en god startrutine, så du sikrer dig, at kaninerne har pitchfork og markeringsmærke med, at scorekortene er ok, og at den enkelte kanin kan identificere sin bold. Og den klassiske – husk at starte det rigtige sted på scorekortet.
  3. Tempo er en god ting! Sørg for at holde ”tempo i bolden.” Kaninen skal naturligvis ha’ god tid til slaget, men sørg for at bevægelsen hen til bolden sker i rask tempo og at bagen placeres korrekt – og at den der putter først ud er klar med flaget.
  4. Ret fejlen før det sker! Forsøg at gribe ind før kaninen laver fejl der koster strafslag – er fejlen sket – så går hensynet til de andre deltagere forud, og kaninen må tage sin straf.
  5. Tæl højt! Lær kaninerne at checke antal slag – også mens hullet spilles. God ide at afstemme slag inden der puttes.
  6. Det er ingen skam at være i tvivl! Giv regelbogen en extra tur – og medbring den altid på banen. Er du i tvivl så sig det – frem for at sige noget forkert. Spil en alternativ bold – og rejs efterfølgende spørgsmålet over for matchledelsen. Tag gerne en provisorisk bold med, hvis der er tvivl om den kan findes.
  7. Teknik er for PROen! Øs af din viden omkring regler, etikette, færdsel på banen, og ”course management”. Er der tekniske problemer – så tilskynd kaninen til at besøge PROen.
  8. Omsorg er en dejlig ting! Både for dig og dine medspillere og især for banen – husk turf, nedslagsmærker - også andres – og bunkers.
  9. Hvordan man lukker igennem! Husk også, at selv om man som regel ikke kommer ud for at skulle lukke igennem i kaninmatcher – så udpeg de gode steder og forklar hvordan det gøres nemmest.
  10. Din score tæller ikke! Kaninmatcher er for kaniner. Husk at din fornemste opgave er at hjælpe kaninerne – så brug din energi på dem – og ikke på selv at ”brænde” banen af.