Lukning af banen

Chefgreenkeeperen, Golfmanageren og/eller baneformanden kan lukke banen til hver en tid, hvis vejret har gjort banen uspillelig og spil på banen vil skade banen. Det kan være forhold hvor der står blankt vand på greens eller banen er oversvømmet efter meget regn, sne eller frost.

Til en match kan banen lukkes af matchlederen som underretter spillerne, hvis de mener at banen ikke er brugbar til spil. Genåbning af banen kan kun ske efter at banen er blevet kontrolleret af den ansvarlige greenkeeper på dagen.

Ved lukning af banen er det chef greenkeeperen der anbefaler at banen lukkes og i samråd med golfmanageren/baneformanden træffer de den endelige beslutning.

Skader forsaget af spil i frostvejr kan opdeles i to kategorier:

1. Ved frost, knækker plantevævet meget nemt under spillernes fødder. Efter tøvejr kan der ses brune fodspor i lang tid. Dette kan bevirke tynd græsbestand som er mere modtagelig over for svampeangreb, når foråret kommer.

2. Langtidsskader kommer når spil har fundet sted efter pludselig tøvejr. Ved sådanne forhold er de øverste 1-2 cm optøet og jorden under neden frosset. Disse langtidsskader viser sig som skader på rodnettet, som knækker når der spilles på den bløde overflade, og der vil fremkomme store områder med dårlige vækstbetingelser, som skal bruge lang tid ind i spillesæsonen til at restituere sig.

Hvornår det er tid til at lukke banen eller greens, for at spille til vintergreens er til enhver tid greenkeeperens beslutning. Det vil være baneforholdene, vejrforhold som bestemmer hvornår en sådan beslutning træder i kraft.

« november - 2017 »