Plejeplan og klipning

Plejeplan for Herning Golf Klub 2013

Baneudvalget har som noget nyt udarbejdet en plejeplan for Herning Golf Klub. Igennem sæsonen 2010 & 2011 har vi testet og afprøvet forskellige muligheder for klipninger af teesteder, fairways, semiorugh, rough, greens osv. Vi har løbende vurderet hvilken strategi der passer bedst til Herning Golf Klub når vi medregner de specielle jordbundsforhold vi har. I nedenstående materiale har du/i mulighed for, at se hvilke beslutningerne der er truffet og hvordan vi fremadrettet vedligeholder banen.

Udover disse faste vedligeholdelsesarbejder, udfører vi en hel del forbedringsarbejde, som alle er en del af den plejeplanen. Baneudvalget har sammensat dette med henblik på løbende at forbedre banens kvalitet.

Pasning og løbende forbedring af en golfbane kræver meget arbejde af en stor stab af greenkeepere. Selvom arbejdet startes meget tidligt hver dag, er det også nødvendigt at der arbejdes, samtidigt med at der er spillere på banen.

Dette skaber sjældent alvorlige problemer, når blot alle husker på reglerne:
Greenkeeperne har fortrinsret, og det er forbudt at slå slag, der kan komme i nærheden af keeperne, med mindre de selv har vinket frem. Til gengæld kan spillerne regne med, at keeperne viser størst muligt hensyn til dem for at få spillet til at glide under arbejdet.

Vedligeholdelsen af greens:
Greens klippes fra maj til oktober 6 dage om ugen i 5 mm. Hver 2. gang med groomer.

I april, oktober og november i 6 mm. Hver anden dag.
Greens prikkes med 10 mm spyd hver 4. uge hele sæsonen.
Der eftersåes 2 gange årligt med rødsvingel og hvene 1,5 kg pr 100m2.
Optagning af propper foretages 1 - 2 gange i sæsonen.
Greens prikkes 1 – 2 gange med 16 mm i sæsonen.
Vertikalskæring og topdressing foretages hver 4 uge med rent sand.
Der gives afspændingsmiddel hver 4. uge fra maj til september for at få en bedre vand- og gødningsgennemtrængning på greens.
For greens klippes 3 gange om ugen i 12 mm.

Vedligeholdelsen af teesteder:
Klippes 3 gange om ugen i 12 mm.
Prikning med 16 mm spyd foretages 1 gang årligt.
Optagning af propper med efterfølgende vertikalskæring og topdress gøres 2 gange årligt.
Der eftersåes 2 gange.

Fairways:
Klippes 3 gange om ugen i 14 mm fra maj til oktober.
I april og oktober klippes i 19 mm.

Semirough:
Klippes 2 gange om ugen – 38 mm.

Rough:
Klippes 1 gang hver 2. uge fra april til september.

Bunkers:
Rives 2 gange om ugen.
Kanter skæres 2 gange i sæsonen.
Efterfyldning af sand - evt. udskiftning.

Vanding:
Greens og teesteder bliver vandet om natten.
Der vandes, når det er nødvendigt.
Der vandes ikke for at gøre greens bløde.
Der vandes til markkapacitet.

Par 3-banen:
Vedligeholdes under samme forhold som parkbanen.

« november - 2017 »