Tordenvejr på golfbanen

Det er livsfarligt, når det tordner på en golfbane!

Det er farligt blot at være ude i tordenvejret! Man kan komme til skade af elektriske fænomener i tordenvejr uden at blive ramt af lynet.

Trækker det op til tordenvejr, skal du derfor tage det alvorligt - og straks søge mod klubhuset eller en af vores lynhytter der er at finde ved

• hul 4 ved teested 50/54
  • hul 7 green/hul 8 ved teested 58
  • hul 14 ved teested 50
  • Driving range
  • runddel ved klubhus

Ingen spiller golf i tordenvejr!

Bliver du overrasket og fanget af uvejret, så skal du træffe følgende forholdsregler:

• Sæt dig straks på hug med samlede fødder og gør dig så lille som muligt
    Jo lavere du er, jo sværere har lynet ved at 'finde' dig. I denne stilling rager du ikke så højt op og du rører kun jorden ét sted. En liggende krop vil have større berøringsflade med jorden og derved vil der også være større chance for, at en strøm finder vej igennem dig.
  • Hold dig væk fra høje træer (specielt enkeltstående træer) og andet, der rager op i landskabet. De tiltrækker lyn.

Søg indendørs i tide

Ved turneringer vil turneringslederen afbryde turneringen, hvis der er optræk til farligt vejr. Spillet må ikke genoptages før turneringslederen har givet signal.

Signaler med signalhorn:

• Øjeblikkelig afbrydelse af spillet: En lang hyletone fra sirenen.
  • Afbrydelse af spillet: 3 på hinanden følgende hyletoner fra sirenen, som gentages.
  • Genoptagelse af spillet: 2 korte hyletoner fra sirenen, som gentages.