Bravo Tours Masters 2019

I weekenden 27/7 – 28/8 blev der afviklet Bravo Tours Masters i Herning Golf Klub.

For tiende år i træk var Bravo Tours sponsor for denne turnering, der oprindeligt startede som en juniorturnering, men nu har udviklet sig til en herre/dame ranglisteturnering, der tæller med til DGU’s ranglister. Igen i år var turneringen fuldtegnet og de 12 damer og 66 herrer, der var plads til på startlisten, lå i handicaps mellem +2,0 og 4,5.

Lørdagen formiddag var vejret fornuftigt med varme op mod 30 grader. Der blev da også scoret pænt med 9 spillere i par eller bedre heraf 2, der var 3 under par. Om eftermiddagen tog blæsten til fra øst og med en middelvind på 5 m/sek (18 km/t) og vindstød op til 10 m/sek (36 km/t), blev spillerne udfordret og scoregennemsnittet steg derfor også med et par slag. Der var kun 4 i par eller bedre heraf 1, der var 3 under par. Bortset fra vinden var det dejligt golfvejr og dagen forløb da også uden problemer.

Efter lørdagens 2 runder blev feltet skåret ned til 7 damer og 34 herrer, der oplevede et vejr om søndagen, der fra starten var ligesom lørdag morgen. Hurtigt blev det dog mere dystert og kl. 12.30 var tordenvejret kommet så tæt på banen, at det var nødvendigt at indstille spillet i en time for at sikre, at ingen kom til skade under spillet. Heldigvis trak det dårlige vejr mod nordvest og det blev muligt at spille turneringen færdig uden yderligere afbrydelser.

Herning Golf Klub havde 10 deltagere med i turneringen, men det var desværre kun 2 af dem, der klarede sig videre til søndag, hvor det lykkedes Bjørn Uldall med en delt tredjeplads at være med i kampen om præmierne. Jørgen Buskbjerg spillede sig op gennem feltet i løbet af søndagen og endte på en delt 21. plads.

For første gang i de 10 år skulle der omspil til hos damerne og det krævede to omspilshuller for Smilla Sønderby, Horsens Golf Klub at besejre Julie Resen, Silkeborg/Ry Golf Klub. På tredjepladsen var Julie Nygaard, Viborg Golf Klub 5 slag bedre end fjerdepladsen.

Smilla Sønderby

Julie Resen

Julie Nygaard

Hos herrerne var der spænding gennem hele turneringen, idet der aldrig var mere end et enkelt slag mellem vinderen og nummer to. Finalerunden startede med Stephan Muurmand, Århus Golf Klub som den førende med Jacob Agerschou, Stensballegaard Golf Klub på andenpladsen. Efter 9 huller havde Stephan udbygget forspringet til 3 slag, men med birdies på 10. og 14. hul til Jacob og par og bogey til Stephan på de samme huller, var stillingen lige. Afgørelsen faldt på 16. hul, hvor Stephan lavede birdie, mens Jacob svarede igen med en eagle. Med par på de sidste 2 huller, blev det Jacob, som løb med sejren (-5) og præmien, der er en træningstur til Belek med Bravo Tours. Stephan må ”tage til takke” med et wildcard til ECCO-touren.

Jacob Agerschou

Stephan Muurmand

Oliver Kjær

Se alle resultaterne her.

keyboard_arrow_up